subota, 31 januar 2015 15:22

Primopredaja dužnosti RC Niš-Centar

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U prisustvu članova kluba, rotarijanaca iz drugih klubova u Nišu i prijatelja kluba koji su pomogli u dosadašnjim humanitarnim akcijama, RC Niš-Centar je svoju primopredaju dužnosti obavio sinoć u restoranu Univerziteta u Nišu.

U opuštenoj atmosferi još uvek aktuelni predsednik Nikola Pejović prezentovao je prisutnima postignute rezultate u svom mandatu. Na zanimljiv način, prolazeći kroz zapisnike sa sastanaka, Nikola je izdvojio hronološkim redom ono što je obeležilo godinu njegovog predsednikovanja i na taj način postavio visoke kriterijume i zacrtane ciljeve novom predsedniku kluba za 2013/2014 godinu, Slobodanu Aniću.

Ova rotarijanska godina, složili su se članovi kluba, biće upamćena po brojnim kvalitetnim i zanimljivim predavanjima, druženju i zajedničkim akcijama sa ostalim klubovima iz Niša, kao i po formiranju Fonda „Dr Dragutin Petković“ koji je ovog meseca dobio i svog prvog laureata. Takođe, klub je javno više puta pohvaljen za redovno izmirivanje finansijskih obaveza, što je ne tako često u Distriktu 2483.

To će svakako biti dobra smernica za dalje delovanje i rad kluba narednom predsedniku Slobodanu Aniću i novom sekretaru Jeleni Đukić Pejić, ali i prilično ozbiljan zadatak koji je postavljen pred njih. Prema rečima Nikole Pejovića, mnogo toga zacrtanog za ovu godinu je urađeno i uspešno sprovedeno, ali ima i nekoliko stvari koje nije uspeo da popravi, a to svakako očekuje od svojih naslednika. Novi predsednik Slobodan Anić rekao je da će se potruditi da nova rotarijanska godina u najmanju ruku bude jednako dobra kao prethodna u kojoj smo svi aktivno učestvovali na realizaciji i sprovođenju akcija.

Nakon kratke prezentacije o ovoj godini i nakon obraćanja prisutnima Nikole i Slobodana, druženje je nastavljeno u još opuštenijoj atmosferi uz prijatnu muziku, večeru i dobro vino.


Pored rotarijanaca iz Niša, druženju je prisustvovao i dobitnik povelje i nagrade Fonda „Dr Dragutin Petković“, student doktorskih studija Medicinskog fakulteta Milan Stojiljković. Ovom prilikom je naš brat Velimir Baltezarević, Milanu uručio još jedan simboličan poklon, medaljon sa likom dr Dragutina Petkovića koji sadrži na poleđini test četiri pitanja.

Pored Milana, primopredaji i druženju prisustvovali su i prijatelji kluba koji su pomogli osnivanje Fonda kupovinom slika na humanitanoj aukciji koja je održana ove rotarijanske godine. Među njima su vlasnik firme Interwood Bratislav Stošić, i vlasnik firme Ecotrade i počasni konzul Mađarske u Nišu Miloje Branković.

 

Pročitano 2887 puta

Ostavi komentar

Sva polja označena (*) su obavezna. HTML kod nije dozvoljen.

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela Tami Residence, ul. Durmitorska prilaz 1 u Nišu.