četvrtak, 21 mart 2019 16:39

PROJEKAT „ZA LEPŠU ŠKOLU“

Napisano
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Nakon uspešno realizovanog Global Granta u kome smo u dve faze donirali blizu 600 računara u 130 škola u našem Distriktu, Ministarstvo za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije i Rotari Distrikt 2483 Srbije i Crne Gore potpisali su dana 29. januara 2019.godine Memorandum za realizaciju novog projekta pod nazivom „Za lepšu školu“.

Cilj ovog projekta je kontinuirana akcija opremanja i pomoć školama kroz doniranje novih ili starih računara, opremanje kabineta i učionica savremenom opremom, stipendiranje talentovanih učenika, opremanje đačkih kuhinja, biblioteka i fiskulturnih sala, uređivanje školskih dvorišta i terena i pomoć na druge načine shodno potrebama škola i mogućnostima Distrikta, Rotari klubva i naših partnera.

Ovom projektu pridružili su se na našoj proslavi 114 godina Rotari Internacionala i 90 godina od osnivanja Rotarija u Srbiji sledeći partneri:

1. Inicijativa Digitalna Srbija

2. Preduzeće „Basna“ doo iz Čačka-član švajcarsko-srpske trgovinske komore

3. „KPMG“ doo iz Beograda

4. „UNICEF“ Srbija

5. „AIK“ Banka Beograd

6. „Energoprojekt-Energodata“ doo Beograd

7. TV „PRVA“ kao medijski sponzor i

8. Istraživačka stanica „Petnica“

Na sastanku u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije održanog 20. marta 2019.godine, ministar Šarčević je zahvalio Rotari Distriktu 2483 i kompanijama potpisnicama Memoranduma na pomoći koju pružaju i koje će pružati za opremanje naših škola i nagrađivanje najboljih đaka.

Predstavnicima kompanija ministar Šarčević i Guverner Matić su uručili potpisane Memorandume o saradnji. Nakon toga Guverner Distrikta 2483 Vladimir Matić uručio je ministru Šarčeviću plaketu i značku „Paul Harris Fellow“ kao priznanje za podršku projektima Distrikta i Rotari klubova.

Na kraju sastanka dobili smo i nove partnere za projekat „Za lepšu školu“ i to:

1. „NLB“ Banka Beograd

2. Centar za učenje, edukaciju i razvoj kreativnosti „MINA“ iz Čačka

3. „Pretek“ doo iz Beograda

4. Udruženje poslovnih žena „Nadežda Petrović“ iz Čačka

5. „B RIGHT“ iz Mrčajevaca

6. „DOCUS“ doo iz Čačka

7. Naučno tehnološki park iz Čačka

8. Kancelarija za mlade iz Čačka

Predstavnik Fondacije B92 Nebojša Glišić upoznao je prisutne sa projektom nabavke robotića za 430 škola u Srbiji uz želju da se i Distrikt i Rotari klubovi uključe u ovaj projekat kako bi svih 1.200 škola u Srbiji dobilo robotiće.

Na kraju sastanka ministar Šarčević se zahvalio predstavnicima Rotari Distrikta 2483 i kompanija koji podržavaju projekat „Za lepšu školu“.

Pročitano 3269 puta

Ostavi komentar

Sva polja označena (*) su obavezna. HTML kod nije dozvoljen.

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela Tami Residence, ul. Durmitorska prilaz 1 u Nišu.