petak, 10 novembar 2023 16:09

Proslava jubileja "NAŠIH PRVIH 15" - 15 godina od čarterovanja Rotari kluba “Niš-Centar” Istaknut

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Rotari klub Niš-Centar je 10.11.2023. g. svečano obeležio svoj veliki jubilej "NAŠIH PRVIH 15" - 15 godina od čarterovanja kluba.

Ovog puta, na jedinstven i sasvim drugačiji način, online prenos proslave našeg jubileja preko Zoom platforme pružio je mogućnost da se družimo i sa našim prijateljima koji nisu mogli toga dana da budu naši gosti u Nišu.

Skup su svojim prisustvom uveličali Guverner Distrikta 2483 Srbija i C. Gora, Aleksandar Radojičić, gosti iz Rotari i Rotarakt klubova, kao i prijatelji našeg kluba.

Premijerno je prikazan dokumentarni film o radu kluba u prethodnih 15 godina, dodeljena je plaketa i nagrada „Prof. dr Milorad Mitković" najboljem studentu Medicinskog fakulteta u Nišu, primljena su 2 nova člana u RK Niš – Centar, uručena su Pol Haris priznanja i promovisan je naš prvi Global grant projekat.

Predsednik kluba Spasoje Ž. Milovanović u pozdravnom govoru je apostrofirao da je klub od trenutka formiranja do danas realizovao mnogobrojne zacrtane ciljeve, dao pozitivan odgovor na TEST 4 pitanja i aktivno učestvovao u približavanju Rotary ideje lokalnoj zajednici realizacijom mnogobrojnih Projekata.

 

 

„Sa ponosom konstantujem da je Rotari klub Niš-Centar istinski GOOD STANDING KLUB. Smatram da je najveće stečeno bogatstvo za prethodnih 15 GODINA to što imamo 1,2 miliona prijatelja u celom svetu, okupljenih oko najplemenitije rotari ideje – SLUŽENJE IZNAD SVEGA!“

Posebna pažnja našeg kluba usmerena je na mlade generacije, jer oni stvaraju pozitivne promene u svetu. Nažalost svih nas, pre 2 godine prerano nas je napustio član našeg kluba, uvaženi svetski priznati stručnjak, akademik Profesor dr Milorad Mitković.

Zbog toga je RC Niš Centar 2021.g., formirao “Fond dr Milorad Mitković “, a nagrada i priznanje se tradicionalno svake godine dodeljuju najboljem studentu Medicinskog fakulteta u Nišu. Ovogodišnji laureat je dr Ina Konstantinović.

Prisutni članovi porodice Profesora Mitkovića posebno su se zahvalili RK NIŠ – CENTAR zbog naše želje da ovim projektom otrgnemo od zaborava ime i lik našeg dragog Profesora, kao i da mu odamo dužno priznanje za sve što je učinio za građane Niša i cele Planete.

 

 

Ponosni smo što je naša Rotari porodica postala brojnija za 2 nova člana.

 

 

Aleksandar Radojičić, guverner RD 2483 Srbija i Crna Gora 2023/24

uručio je značke novim rotarijancima, Marku Milisavljeviću i Aleksandru Šućinu.

 

Prestižno Paul Harris Fellow priznanje, koje se dodeljuje za značajan doprinos programu Rotari Fondacije - END POLIO NOW, dobili su članovi RK NIŠ-CENTAR, Mila Dosković, Bratislava Milić i Spasoje Ž. Milovanović. 

 

Proslava rođendana podrazumeva da slavljenik ima makar jednu rođendansku želju.

Naša velika želja je da, uz podršku prijatelja, Distrikta 2483 i klubova drugih RI Distrikta, realizujemo Global Grant projekat i doniramo 15 interaktivnih uređaja za obrazovne ustanove u Nišu.

Verujemo da će nam želja biti ispunjena!

Pročitano 553 puta

Ostavi komentar

Sva polja označena (*) su obavezna. HTML kod nije dozvoljen.

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela Tami Residence, ul. Durmitorska prilaz 1 u Nišu.