petak, 02 oktobar 2020 10:58

Predstavnici Global Digital Clinic-a predstavili su svoju kompaniju i platformu Istaknut

Napisano
Ocenite ovaj članak
(8 glasova)

Na zajedničkom sastanku niških Rotari i Rotarakt klubova, u prijatnom ambijentu hotela Tami Residence, 30.9.2020. godine predstavnici Global Digital Clinic-a predstavili su svoju kompaniju i platformu.

Nakon uvodne reči predsednika RK Niš-Centar, Nikole Pejovića, osnovač i suvlasnik GDC-a, Stevan Mirić i dr Aneta Aleksandrović, direktor za odnose sa medicinskom zajednicom, ukratko su predstavili svoj projekat telemedicije i demonstrirali prisutnima rad mobilne aplikacije GDC visit me. 

Vizija i misija kompanije Global Digital Clinic su da izgradi humanocentričan zdravsveni sistem koji će biti dostupan svima i da obezbedi brzu, visokokvalitetnu, komfornu zdravstvenu uslugu preko mobilne virtuelne klinike. Usluge koje GDC nudi obuhvataju telemedicinu - video preglede u trajanju od 30min, aplikaciju za zakazivanje pregleda i kućnih poseta za sebe ili članove svoje porodice, elektronski zdravstveni karton sa mogućnošću prilaganja medicinske dokumentacije, a u planu je i usluga mobilnih sistematskih pregleda za zaposlene u firmama. Cene usluga su po ugledu na cene pregleda u privatnim klinikama i to tako da lekarski pregled u vidu video poziva ima nešto nižu cenu nego pregled u klinici, dok je kućna poseta (koja se može realizovati i u roku od 10 min. od zakazivanja) nešto skuplja.U toku je pilot projekat u Nišu, a do kraja godine se planira širenje unutar najvećih gradova zemlje, zatim tokom 2021. proširenje i na zemlje regiona. U Nišu su sklopljeni ugovori sa brojnim klinikama, a plan je da do kraja godine kroz telemedicinu bude dostupno 500 lekara.

Prisutni su imali prilike da prisustvuju i demonstaciji rada aplikacije - video pregledu. Interesovanje prisutnih je bilo veliko, a predstavnici GDC-a su revnosno odgovorili i na brojna pitanja prisutnih. Imajući u vidu trenutnu pandemiju, deficit medicinskog osoblja na globalnom nivou, relativnu nedostupnst zdravstvenih usluga u pojedim delovima zemlje/sveta, kao i to da se većina medicinski relevantnih podataka dobija iz razgovora sa pacijentom i dostupne dokumentcije, zaključak prisutnih je da ideja telemedicine postaje sve značajnija i da je jako vredno što imamo prilike da nam je, zahvaljujući GDC-u, lako dostupna u našoj sredini. Razmena ideja je nastavljena i dugo nakon prezentacije u prijateljskoj atmosferi i posluženje.

Pročitano 1801 puta

Ostavi komentar

Sva polja označena (*) su obavezna. HTML kod nije dozvoljen.

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela Tami Residence, ul. Durmitorska prilaz 1 u Nišu.