GUVERNERKA DISTRIKTA 2483 U POSETI RK NIŠ-CENTAR Istaknut

Guvernerka Distrikta - 2483 Srbija i C. Gora, DG  Zorica Jestrović bila je gost RC Niš-Centar.

U prijatnoj atmosferi razmenjene su informacije o aktuelnom stanju u Distriktu 2483, planovima za omasovljenje članstva i budućim projektima. DG  Zorica Jestrović posebno je istakla činjenicu da je 9 Global Grant projekata našeg Distrikta odobreno i u fazi je realizacije. Jedan od njih je i projekat „DRONOVI ZA OSNOVNE ŠKOLE“ u kome su učestvovali i svi niški rotari klubovi.

Oko 1.300 osnovnih škola u Srbiji će dobiti savremene dronove, uključujući i 20 osnovnih škola na teritoriji Grada Niša. Bespilotne letilice koristiće se u nastavi informatike kao nastavno sredstvo za učenje programakih jezika Scratch i Pyton. Takođe, za nastavnike će biti organizovana adekvatna obuka.

Grad Niš je podržao ovaj projekat koji rotari klubovi u Srbiji sprovode u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i sa Rotary International.

Predsednik RK Niš-Centar Srđan Radonjić je u svom izveštaju o radu i budućim planovima naglasio da će fokus kluba u narednih godinu dana biti usmeren na realizaciji definisanih projekata, našem gradu i okolini, jer je obaveza svih rotarijanaca da rade u korist zajednica u kojima žive.

Pročitano 136 puta
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Ostavi komentar

Sva polja označena (*) su obavezna. HTML kod nije dozvoljen.

Rotary Club Niš-Centar, District 2483,
Jug Bogdanova 33, 18000 Niš, Srbija
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sastanci kluba održavaju se svake srede u 20.00 u prostorijama hotela New City, ul. Vožda Karađorđa 12 u Nišu.